Vad är Naturkosmetik ?                                                             ME-produkter Marja Entrich

 

 Naturlig hudvård.

Olivolja är en vanlig ingrediens i Naturkosmetiska produkter. Rengörande och antibakteriell.  

 

 

 

 

 

Det här är Naturkosmetik

Ska innehålla förnyelsebara råvaror, vegetabiliska oljor och fetter, som mandelolja, olivolja och sheasmör. Örter, växter, alger-samt extrakt av dem , ex eteriska oljor och tinkuter.  Även tillverkningsämnen som emulgator (får ämnen att blanda sig) och tensider (rengörande egenskaper) ska tillverkas av ämnen från växtriket, som vegetabiliska fetter, socker eller proteiner.

Det man eftersträvar inom naturlig hudvård är att förse huden med näringsämnen som den kan använda sig av. Produkterna är baserade på fettsyror som huden kan absorbera och innehåller också vitaminen och mineraler som kan göra nytta i huden och till exempel motverka bildningen av fria radikaler ( som kan skada våra celler).

Även om det inte finns vetenskapliga bevis för att naturlig hudvård är bättre än annan, har de naturliga råvarorna många goda effekter. Rätt använda och i rätt doseringa kan växtoljor ge oss många potistiva effekter som att förebygga, behandla och reparera huden. Det allra viktigaste argumentet för naturkosmetik i dag är att den utgör en hållbar konsumtion.

Människan har under tusentals år tillverkat salvor, krämer, blomstervatten, smink m.m. från växtriket till att läka och behandla hud, hår och naglar. Ingenting kan vara mer beprövat!

Idag är mycket av den kunskapen borta pga att läkemedels-och skönhetsindustrin valt bort växtrikets resurser och satsat på en enklare och mer vinstgivande produktion av syntetiska och petrokemiska produkter.

Naturkosmetiska produkter får EJ innehålla mineraloljor, syntetiska eller petrokemiska tillsatser, färg- eller doftämnen, silikoner, paraffin eller djurdelar. De testas ej heller på djur.

Tillverkningen sker på ett miljövänligt sätt och många av ingredienserna kommer från ekologiska kontrollerade odlingar.

En Naturkosmetisk produkt är alltid kontrollerad och sköts av de fristående instituten BDIH eller ECOCERT läs mer på BDHI.

Na True är en ny märkning som omfattar både kroppsvårds-produkter och make up.

Naturlig hudvård (vegetabilsk hudvård) är en starkt växande trend.

Genom att tillföra naturliga ämnen, ger vi helt enkelt huden receptet för hur den kan läka sig själv och hitta tillbaka till sin balans.

Detta är huvudanledningen till varför det är så viktigt att använda naturliga substanser i våra hudvårdsprodukter och make up.

Marja Entrich sa:
”Det man smörjer sig med ska man kunna äta”

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Naturlig, ekologisk skönhetsvård varje dag.      

Jag använder i mina behandlingar & saluför produkter från Marja Entrich -ME som innehåller enbart biologiska råvaror. Samtliga råvaror är biodynamiskt odlade & väljs ut med största omsorg.

De är biologiskt nedbrytbara. och produkterna utvecklas parallellt med de senaste forskningsrönen kring skönhet och hälsa.  Inga djurtester förekommer. Marja Entrich- ME är ett ECO-certifieratföretag. 

Vid användandet av biologiska hudprodukter så har det samma funktion som din egna biologiska hud. Biologisk hudkräm ger kroppen en möjlighet att avdunsta den fukt som kommer inifrån genom att porerna är öppna. 

Biologisk hudkräm ger huden störst möjliga förutsättningar att fungera på ett naturligt sätt, de innehåller naturliga råvaror som stimulerar hudens funktion & låter huden andas istället för att täppa till porerna.

Om Du känt skillnad mellan ett nylonplagg & ett i ren bomull vet du skillnaden mellan syntet & naturmaterial. 

En biologisk kräm låter huden andas. En biologisk hudrengöring gör huden ren ända ner på djupet & lämnar inga rester på  huden.

I serien ingår ett 30-tal hud- och hårvårdsprodukter, tio olika kosttillskott samt ett trettiotal make-up produkter.  

Me-produkter är: innehållsdeklarerade, pH balanserade, biologiskt nedbrytbara, ej testade på djur.

Idag vet vi att faktorer som mathållning, vitaminer, kosttillskott, motion och hudvård har stor betydelse för vårt totala välbefinnande. 

 

Marja Entrich-ME produkter gör en skillnad:

För dig & din hud.

För vår natur.

För kommande generationer. 

 

 

En del ur sortimentet:

Ansiktsrengöring för olika hudtyper

Ansiktsvatten

Kamomill, vitamin & vetegroddskräm

Bivaxkräm, medical

vetegroddsolja, morotsolja, avokadoolja

peeling & lermask

deo för män o kvinnor

Schampo: klöver, jasmin, kaffefrukt, nässla

silkeshårbalsam, hårgele, solstift, solskydd

Havsalgstvål, aloe fuktkräm, avokadobalsam för kroppen

 

Prova behandlingen Ansiktskur med ME produkter!

 

 

Vill du veta mer, ha en visning eller beställa

Hör av dig på naturhalsan@live.se eller 070 - 3980483